IKEA börjar servera falafel - hävdar "köttbulletradition"
Kultur. IKEA utökar sitt växtbaserade sortiment genom att lansera falafel på menyn i svenska varuhus från och med 1 oktober. Rätten, som består av kikärtor, zucchini, lök och kryddor, serveras med couscous, aioli och citron. Priset sätts till 59 kronor och erbjuds i alla IKEA:s restauranger i Sverige.
IKEA menar att lanseringen följer en lång tradition där köttbullen varit central för IKEA:s matutbud i över 40 år, men där sortimentet successivt breddats med bland annat kyckling- och växtbaserade alternativ. Falafeln ses som ett svar på den ökade efterfrågan på växtbaserade måltider.
Som ett lokalt inslag kommer IKEA Malmö även att erbjuda falafelrulle i bistron för 29 kronor, med tunnbröd, vitlökssås och sallad.
IKEA hävdar att den nya rätten ska ge en fräsch och aromatisk smakupplevelse och samtidigt stärka företagets satsning på hållbara matalternativ.