IKEA börjar servera falafel - hävdar "köttbulletradition"

Kultur. IKEA utökar sitt växtbaserade sortiment genom att lansera falafel på menyn i svenska varuhus från och med 1 oktober. Rätten, som består av kikärtor, zucchini, lök och kryddor, serveras med couscous, aioli och citron. Priset sätts till 59 kronor och erbjuds i alla IKEA:s restauranger i Sverige.

IKEA menar att lanseringen följer en lång tradition där köttbullen varit central för IKEA:s matutbud i över 40 år, men där sortimentet successivt breddats med bland annat kyckling- och växtbaserade alternativ. Falafeln ses som ett svar på den ökade efterfrågan på växtbaserade måltider.

Som ett lokalt inslag kommer IKEA Malmö även att erbjuda falafelrulle i bistron för 29 kronor, med tunnbröd, vitlökssås och sallad.

IKEA hävdar att den nya rätten ska ge en fräsch och aromatisk smakupplevelse och samtidigt stärka företagets satsning på hållbara matalternativ.

Subscribe to Nordfri

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe